Spanyol tortilla, salátával, babpürével, chilis majonézzel és fetasajtkrémmel

Dscn1477

 

A spanyol tortilla létezéséről másfél héttel ezelőttig nem is tudtam. A múlt héten Antwerpenben jártam, a Novylon nevű helyen egy holland és egy izraeli lány készített spanyol tortillát, valami érdekes szósszal, salátával és babpürével. Az étel remek volt, perszehogy el kellett készítenem nekem is.

A Spanyol tortilla: megfőztem egy nagyobb krumplit és feldaraboltam, kábé mint ha krumplisalátát készítenék. Nagyon kevés olajon megpirítottam egy pici fej lilahagymát, aztán beledobtam a krumplit és együtt sütöttem néhány percig. Közben felvertem négy tojást, egy pici só került bele, majd az egészet ráöntöttem a krumplis hagymára. Amikor megsült az egyik oldala, meg kell fordítani. Ez eléggé macerás, én fogtam egy tányért, ráborítottam a tortillát és visszacsúsztattam a serpenyőbe. Egy perc múlva kész is volt.

Persze a legjobb otthon készített majonézzel lenne, de ehhez nem volt türelmem. Merthogy kiderült, hogy az előbb említet szósz házlilag készített majonéz volt, sáfránnyal és fokhagymával. Nos, én fogtam egy kis majonézt, tettem bele fokhagymát, chilit, borsot és jól összekevertem az egészet.

A babpüréhez egy konzerv vörösbabot turmixoltam össze. A fetasajtkrémhez pedig vágtam egy szelet fetát, összenyomkodtam villával, tettem bele olajat, borsot és fokhagymát és már kész is.

A salátához pedig fejessalátát, rukkolát és madársalátát kevertem össze, egy kevés balzsamecetet és olivaolajat öntöttem a tetejére.

Nagyon egyszerű recept, nagyon gyorsan kész van és nagyon finom.

Comments

  1. hh says:

    bookmarkoltam.

  2. […] tortilla: erről már volt szó a blogban, valójában hagymát és krumplit sütünk, majd tojást ütünk rá, omlettszerűen […]