Hamburger

P1050380

 

Mindenkinek van kedvenc hamburgerese, nekünk is van. De néha otthon is jó elkészíteni, főleg, amióta grillezni is tudunk a teraszon. A lényeg a hús, a buci és a szósz, ezek mindegyikének tökéletesnek kell lennie és akkor a legjobb, ha ez mind házi.

P1050371

 

Bucit még soha nem sütöttem, pékkarrierem is csak néhány hete kezdődött a kenyérsütéssel, de ha már ilyen bátran sütöm a kenyeret, gondoltam a bucinak is nekivághatok. Egy tasak szárazélesztőt összekevertem egy deci tejjel és egy evőkanál cukorral, összekevertem harminc deka lisztet, sót, egy tojást, fél pohár joghurtot, egy pici olajat kervertem még hozzá. Tíz felé vágtam, golyókat formáltam, megkentem tojásos vízzel a tetejét. Először hatvan fokos sütőben hagytam fél órát, majd feltekertem a sütőt 200 fokra, ott sültek még nagyjából negyed órát.

P1050372

 

Ilyenek lettek.

A marhahúsnál nem használtunk sok fűszert, állítólag elég sózni és borsozni, de mi egy kis köményt kevertünk bele, Worcheszter szósszal öntöttük meg és a titkos hozzávaló, apróra vágott menta is került bele. A húst Zoli sütötte ki.

P1050379

 

A szósz a harmadik fontos összetevő, nagyon apróra vágott hagymát, sót, borsot, tabascót  kevertünk össze paradicsommal és ebbe is tettünk mentát. A menta nagyon friss ízt ad a hamburgernek, nem lesz olyan tömény tőle.