Vörösboros áfonyás szűzérmék

Pénteken itthon voltunk Mirkoval és ki akartam használni az alkalmat hogy főzzek valamit, amit én találok ki. Ráadásul volt némi vörösbor maradékunk, amit meginni már nem akartunk így adódott hogy valami vörösboros kaja legyen.

Vettem tehát egy egész szűzérmét (ezek kb ilyen fél kilós darabokban kaphatóak), alaplében előfőztem 10 percig, majd kivettem és kiraktam egy tányérra. Az alaplében (kicsit felhígítva) feltettem főni krumplit köretnek.

20130111_175212

 

Ezután egy jénaiban előkészítettem a pároló lét: kb egy-másfél deci vörösbort raktam bele, tucatnyi szem borókabogyót és kb ugyanannyi aszalt áfonyát, egy kis zsályát és kakukkfüvet, kevés vajat és egy kis vizet. Ez hamar megvan, én itt hagytam egy kis szünetet mert még odébb volt a vacsoraidő, de lehet egyből is folytatni.

Egy vas serpenyőben kis vajon gyorsan megkérgesítettem az előfőzött húst, majd betettem a jénaiba. Lefedtem és ment a sütőbe, 250 fokra 40-45 percig. Ezután kész is, szeletelve tálaltam az időközben megfőtt krumpliból készített pürével, meglocsolva a pecsenyelével. Nagyon finom lett.

20130111_180120