Szűzérme édesköménnyel

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az egész egy új konyhai eszközzel kezdődött, a kerámiaalapú sütővel (hot plate névenfut a teleshopban). Kaptam, ki kellett próbálni, egyből egy szűzérmével kezdtük kapcsolatunkat. (Illetve egy sült almás, sült diós, vaníliafagyival tálalt desszerttel, de ez az első főétel benne).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Szóval vajban kérget pirítottam a szűzérmének, amit csak borssal szórtam meg előtte. Volt itthon egy fél édeskömény, egy fél kelkáposzta (vagy inkább negyed), két répa, egy fej nagyon durvára vágott hagyma és jókora adag gomba, szintén durvára vágva. Miután megpirult a hús, az összes zöldséget köréhalmoztam, majd másfél deci húsleves alaplét öntöttem bele. Ez utóbbiból lehetett volna több is, mert nagyon gyorsan elforrt a víz, így után kellett önteni. A fűszerekkel nem vittem túlzásba: egész bors, rozmaring, oregánó és a végén némi friss oregánót is szórtam bele.

Fedő alatt párolódott, majd amikor majdnem készen lett a hús, nyakon öntöttem két deci rozéval és egy jó deci sherryvel. Köret nélkül, magában, isteni.